Columbus Noordzeevissers

Op 01.09.2000 werd Columbus Noordzeevissers geboren.

Bij het nagenieten van het einde van het zomerseizoen ontstond er een gesprek aan de toog tussen enkele personen, de zaakvoerder Christophe en de huidige voorzitter (van de Columbus Noordzeevissers) Charles. Er werd volop gemijmerd over de nakende wintermaanden … het zou terug rustig worden aan de kust, het strand stil en verlaten … de sleur zou weer wat in het dagelijkse leven komen … luisteren naar en wandelen met de vrouw, boodschappen doen en ook wel eens een koffie of een Affligem gaan drinken … er moest toch een middel zijn om het juk van elke dag af te werpen.

Het gesprek kwam op “vissen” . Er werd aangehaald dat dit kon vanaf de waterlijn of op zee, dat het niet gebonden was aan premies en dat men zowel bij dag als ’s nachts kon vissen. De doorslag is er zeker gekomen wanneer er werd aangehaald welke vissen men in de zee kon vangen en hoe verder het gesprek vorderde hoe groter en hoe zwaarder de vissen werden… Enkele klanten die ook het gesprek volgden, gaven het laatste nodige duwtje om onder de klanten van de Bistro “Columbus” een competitie in het zeevissen op te starten. De Columbus Noordzeevissers werd een feit! Na amper vijftien dagen hadden zich reeds 15 vissers ingeschreven, nog geen jaar later werd het ledenbestand verdubbeld.

De troef van de club is de sportieve competitiedrift, de warme vriendschap onder de leden en het feit dat deelnemen gezonde ontspanning blijkt: intensief vissen in de buitenlucht betekent zich tevens toespitsen op het vangen van de grootste vis, daarna heerlijke ontspanning en de wedstrijd analyseren onder vrienden, wachtend op de definitieve uitslag.

De Columbus Noordzeevissersclub is een hechte club geworden, nieuwe leden worden onmiddellijk opgenomen in de groep! Bent u geпnteresseerd of wil u gewoon de “visserssfeer” komen opsnuiven dan bent u zeker van harte welkom. Kleine randnota … de Affligem laat zich ook best smaken!

De Columbus Noordzeevissers organiseren 16 wedstrijden per jaar waarvan 2 open wedstrijden (tijdens het visweeken en een eindejaarswedstrijd). De uitslagen – en wedstrijdkalender zijn terug te vinden op deze site. Ze worden ook uitgehangen in het lokaal: Bistro Colmbus, Zeedijk 217 te 8430 Middelkerke.